ריבת חלב
(Anders Pearson)
ריבת חלב (Dulce de Leche) הוא ממרח מתוק הנוצר על ידי הרתחה של סוכר וחלב.
ריבת חלב משמשת כמרכיב או תוסף בגלידות, עוגות ומיני מתיקה שונים.


מקור
מקורה של ריבת החלב הוא בדרום אמריקה, שם היא מקובלת מאוד. המאכל המזוהה ביותר עם ריבת חלב הוא עוגיות ארגנטינאיות בשם אלפחורס העשויות מעין כריך של שתי עוגיות וביניהן ריבת חלב.


שימושים
פלאן מעוטר בריבת חלב גם הוא קינוח ארגנטינאי אופייני.

ארוחת בוקר ארגנטינאית טיפוסית כוללת ריבת חלב בצורת ממרח, ה"מנוגבת" (כמו חומוס, בישראל) עם חתיכות מאפה דמוי רוגעלך הנקרא 'media luna' ('חצי ירח'). צ'ורו (מעין סופגניה צרה וארוכה), אף הוא מאכל ארוחת בוקר ארגנטינאי אופייני, ממולא לעתים בריבת חלב.

ריבת חלב משמשת בישראל גם למילוי סופגניות.
הטקסט נערך ע"י מערכת Todos.co.il ומוגש בכפוף ל־GNU Free Documentation License, בשיתוף וויקיפדיה.
הערך כולל תוכן מהדף http://he.wikipedia.org/wiki/ריבת חלב.
דרום אמריקה | מרכז אמריקה | כל הקישורים
| ארגנטינה | צ`ילה | ברזיל | בוליביה | פרו | אקואדור | קולומביה | אורוגואי | פרגואי | ונצואלה | מקסיקו | גואטמלה | קוסטה ריקה | אל סאלבדור | הונדורס | ניקרגואה | פנמה | בליז |