אלפחורס | |||
אתרים המפנים לערך זה: בלקארסה Balcarce, הבאנה Havanna | |||
בעיקר ארגנטינה, צ'ילה, אורוגוואי ופרו. אלפחור מסורתי עשוי לרוב כ"סנדוויץ"' משתי עוגיות ש"מודבקות" זו לזו באמצעות ריבת חלב. יש שנוהגים לקשט את דפנות האלפחור בקוקוס ואחרים מצפים את האלפחור כולו בשוקולד. כיום, ממתגות חלק מהחברות את עוגיות האלפחור ומשווקות אותן ביחידות בודדות עטופות אריזה סגורה הרמטית. מגוון סוגי האלפחור גדל אף הוא: במילוי מרנג, ריבת חבושים, רסק תפוחי עץ, שוקולד - וחלקם אף עשוי משלוש שכבות עוגיה ומילוי כפול. בפרובינציית קדיס שבאנדלוסיה (ספרד) נפוצה, בעיקר בזמן חג המולד, מרקחת - עשויה מקמח, דבש, שקדים ותבלינים (לרוב קינמון) - המכונה אף היא "אלפחור". | |||
הטקסט נערך ע"י מערכת Todos.co.il ומוגש בכפוף ל־GNU Free Documentation License, בשיתוף וויקיפדיה. הערך כולל תוכן מהדף http://he.wikipedia.org/wiki/אלפחור. |