טורטייה
אתרים המפנים לערך זה: סיור מודרך לסאן חואן צ'אמולה וסינקטן Guided Tour - San Juan Chamula & Zinakatan
(Public)
טורטייה (בספרדית: Tortilla) היא סוג של לחם עגול, דק ושטוח. בצק הטורטיות עשוי תירס או קמח חיטה דקיק ואינו מכיל שמרים.
מקורה של הטורטייה במקסיקו ומרכז אמריקה, והיא נפוצה כיום גם בארצות הברית ובקנדה.
זהו מאכל מסורתי גם בקרב אינדיאנים מדרום-מערב ארצות הברית.

למרות שטורטיות מקמח תירס נתפסות כטורטיות המקוריות, גם טורטיות מקמח חיטה הן כאלו מקורן באזורי מקסיקו שלא התאימו לגידול תירס.

טורטיות נאפו במקסיקו עוד בטרם הגעת האירופאים לאמריקה, אך השם "טורטייה" ניתן להן על ידי הספרדים, בשל דמיונן לחביתות הטורטייה הספרדיות.

מקור השם "טורטייה" ב"טורטה" (torta), עוגה עגולה פשוטה.

מספר מאכלים מקסיקניים מבוססים על טורטייה עם מילוי, ולעתים שלב נוסף של אפייה או טיגון, ביניהם: בוריטו, טאקו, אנצ'ילדה, קסדייה וטוסטדה.

באזורים שונים בספרד קיים לחם דומה. באזור הבאסקי של ספרד הוא מכונה "טלו" (talo), בצפון ספרד, למשל באסטוריאס, הוא מכונה "פריקסואלוס" (frixuelos) ובגליסיה - "פיואס" (filloas).

טורטייה שימשה כפריט מזון ברבות ממשימות מעבורות החלל של נאס"א מאז 1985‏, בשל יתרונותיה כמזון מתאים בתנאי אי כבידה ובהיותה לחם חסר פירורים, העלולים לפגוע במִכשור עדין.


הטקסט נערך ע"י מערכת Todos.co.il ומוגש בכפוף ל־GNU Free Documentation License, בשיתוף וויקיפדיה.
הערך כולל תוכן מהדף http://he.wikipedia.org/wiki/טורטייה.
דרום אמריקה | מרכז אמריקה | כל הקישורים
| ארגנטינה | צ`ילה | ברזיל | בוליביה | פרו | אקואדור | קולומביה | אורוגואי | פרגואי | ונצואלה | מקסיקו | גואטמלה | קוסטה ריקה | אל סאלבדור | הונדורס | ניקרגואה | פנמה | בליז |