רוטב סלסה
רטבי סלסה מקסיקניים
רטבי סלסה מקסיקניים יוצרו באופן מסורתי על ידי המולקאחטה (molcajete), הגרסה המקסיקנית של עלי ומכתש.
עם זאת, כיום מיוצרים רוב הרטבים על ידי בלנדר. רטבי סלסה ידועים הם:

סלסה רוֹחָה (salsa roja, "רוטב אדום") - משמש כתבלין במטבח המקסיקני ובאמריקני הדרום-מערבי. נעשה בדרך-כלל מעגבניות מבושלות, צ'ילי, בצל, שום וכוסברה.
סלסה קרוּדָה (salsa cruda, "רוטב גולמי") - ידועה גם כ"מקור התרנגול" (pico de gallo), רוטב קצוץ (salsa picada), רוטב מקסיקני (salsa mexicana) או סלסה טרייה (salsa fresca): נעשה עם עגבניות חיות, מיץ לימונית, צ'ילי, בצל, עלי כוסברה, ועוד מספר רכיבים קצוצים בגסות.
סלסה וֶרְדֶה (salsa verde, "רוטב ירוק") - הגרסה המקסיקנית עשויה עם טומטילו, בדרך-כלל מבושלים. הגרסה האיטלקית עשויה עם עשבים.
סלסה טָקֶרַה (salsa taquera, "רוטב טאקו") - עשוי מצ'ילי "מוריטה" ומטומטילות.
סלסה רַנְצֶ'רָה (salsa ranchera, "רוטב חוותי, בסגנון חווה") - עשוי מעגבניות, צ'ילי ותבלינים. בדרך כלל מוגש חם, ויש לו אופי סמיך ומרקי. יש לו טעם אופייני המזכיר פלפל שחור, למרות שאין בו כלל פלפל כזה.
סלסה בְּרַאוָה (salsa brava, "רוטב בר") - רוטב קצת חריף, בדרך כלל כולל פפריקה. יחד עם חתיכות תפוחי אדמה משולשות, הרוטב יוצר את המאכל patatas bravas, האופייני לטאפס בר בספרד.
גוּאַקָמוֹלִי (guacamole, "סלט אבוקדו") - בדרך-כלל כל רוטב שהמרכיב העיקרי שלי הוא אבוקדו.
מוֹלֶה (mole, בספרדית מקסיקנית "רוטב") - רוטב מקסיקני העשוי מפלפל צ'ילי, תבלינים, שוקולד לא ממותק, שקדים ומרכיבים אחרים.
ישנם עוד סוגי סלסה רבים, חלקם ישנם וחלקים "נוּבוֹ" - חדשים, כגון רטבים עם מנטה, אננס או מנגו.

רוטב סלסה נעשה פופולרי בארצות הברית בזמן מלחמת העולם השנייה, בשל מדיניות קיצוב שהקשתה על ייצור קטשופ.






הטקסט נערך ע"י מערכת Todos.co.il ומוגש בכפוף ל־GNU Free Documentation License, בשיתוף וויקיפדיה.
הערך כולל תוכן מהדף http://he.wikipedia.org/wiki/רוטב סלסה.
דרום אמריקה | מרכז אמריקה | כל הקישורים
| ארגנטינה | צ`ילה | ברזיל | בוליביה | פרו | אקואדור | קולומביה | אורוגואי | פרגואי | ונצואלה | מקסיקו | גואטמלה | קוסטה ריקה | אל סאלבדור | הונדורס | ניקרגואה | פנמה | בליז |